Bel direct: 088 - 0122000
Home

Direct snel zoeken
Hypotheek nodig?
5 jaar vanaf 2,95%
10 jaar vanaf 3,95%

 

MEEST GESTELDE VRAGEN

Wie is TopHuys.nl?

Wij zijn een landelijke makelaarsorganisatie die via onze woningsite woningen aanbiedt. Voornamelijk particuleren kunnen gebruik maken van onze aankoopbemiddeling. Door tegemoet te komen aan de vraag naar echte persoonlijke makelaarsdiensten in combinatie met een vast laag tarief biedt TopHuys.nl u deze nieuwe succesvolle formule aan. Dit alles is mogelijk door de samenwerking met diverse professionele partijen die met elkaar de klanten voorzien van alle gerichte faciliteiten om uw woning succesvol te verkopen.

Hoe werkt TopHuys.nl?

U biedt uw woning via onze site of telefonisch te koop aan. Het kan ook rechtstreeks via uw eigen makelaar van TopHuys.nl. Vervolgens bespreken wij met u het verkooptraject. U voorziet ons van alle belangrijke informatie en de relevante details van uw woning. Er worden professionele foto’s en een verkoopbrochure gemaakt. Vervolgens wordt uw woning op alle belangrijke woningsites geplaatst en krijgt u een verkoopbord. U geeft aan of u de bezichtigingen zélf gaat doen, of dat u door een van onze makelaars de bezichtigingen wilt laten verzorgen. Vanzelfsprekend wordt u betrokken bij alle processen van de verkoop van uw woning.

Wie verzorgt de rondleidingen?

Als koper kunt u te maken krijgen metde bewoner die de rondleiding verzorgd of dit wordt verzorgd door de verkopende makelaar. Dit is afhankelijk voor welk pakket of voor welke afspraken de verkoper met zijn makelaar heeft afgesproken. Ook kan het zijn dat de rondleiding door een andere TopHuys.nl makelaar wordt verzorgd. U krijgt vantevoren te horen  wie de rondleidingen gaat doen; dat is wel zo prettig.

Hoe kan ik mijn woning te koop aanbieden?

Mocht u hebben besloten om uw woning via TopHuys.nl te willen gaan verkopen dan dient u  zich aan te melden via onze website www.tophuys.nl of per email info@tophuys.nl. Natuurlijk kunt u ons ook rechtstreeks bellen op 088-0122000 of direct contact  opnemen met onze plaatselijke aangesloten makelaar bij u in de regio.

Wanneer neemt de makelaar contact met mij op?

De makelaar neemt binnen 24 uur contact met u op om eventuele vragen te beantwoorden of direct met u een persoonlijke afspraak te maken om het verkooptraject en de rest van de verkoopstrategie te bespreken.
 

Wat doet TopHuys.nl voor mij?

Onze aangesloten makelaars bemiddelen tussen u als verkoper en de koper. Bij  aankoopbemiddeling bemiddelen wij voor u als koper. U kunt bij ons terecht om uw woning te verkopen of gebruik te maken van onze aankoopbegeleiding. Wij geven aan u verkoopondersteuning om uw woning te verkopen. U kunt ook aangeven of u van onze aanvullende diensten gebruik wilt maken. Voor meer informatie kunt ook de aankoop en verkoopbrochure`s gratis downloaden.

Waarom werkt TopHuys.nl anders dan andere makelaars?

Omdat de meeste internetmakelaars discount tarieven hanteren, zien wij dat veel klanten later toch weer een plaatselijke makelaar inschakelen. Er werd immers niets persoonlijks voor ze gedaan en er was geen betrokkenheid bij ‘de mens achter het huis’. De internetmakelaars ‘op afstand’ hebben geen persoonlijk gevoel voor de woning en de omgeving. Daar brengt TopHuys.nl verandering in, terwijl wij dezelfde scherpe tarieven hanteren.

Wat doet het Support Team?

Zowel de verkopers als de kopers kunnen vrijblijvend gebruik maken van ons support team. Het komt tegenwoordig vaak voor dat de bank een hypotheekaanvraag afwijst of dat bijv. de gewenste verbouwingskosten niet in het huidige budget passen. Op dat moment kan men een beroep doen op ons support team. In samenspraak met kopers en verkopers onderzoeken wij of er geen andere mogelijkheden zijn om de koop alsnog te realiseren. Hier is een stuk creativiteit en doorzettingsver­mogen voor nodig. Tophuys.nl is standvastiger dan menig ander makelaarsinitiatief. Zeker gelet op alle consternatie rond de woningmarkt en het versoberen van de overheidregels. Ook de banken hanteren steeds strengere voorwaarden.

Wat zijn de voordelen van TopHuys.nl?

Een woning verkopen is niet alleen maar even een bord in de tuin zetten en de woning op internet plaatsen. Nee, dit moet je goed aanpakken en met een professional de juiste strategie bepalen. TopHuys.nl geeft u de juiste hulpmiddelen om snel en succesvol uw woning te verkopen. Onze makelaars gaan verder daar waar menig andere ophouden. Zelf uw woning verkopen brengt vragen met zich mee en velen weten niet waar te beginnen. Wij zijn altijd voor u bereikbaar ook `s avonds en op zaterdag. Wij zien u als klant niet als product.

Wat biedt het full service pakket?

Wat zijn de verschillende tarieven?

Wij hanteren een vast laag tarief van € 995,- excl. BTW en verzorgen daarvoor ook een zestal uitgebreide bezichtigingen. Kiest u er liever voor om zelf de bezichtigingen te gaan doen, dan hanteren wij het lage tarief van € 795,- excl. BTW met behoud van alle benoemde diensten uit het full service pakket.

Wanneer ben ik de bemiddingsvergoeding aan de makelaar verschuldigd?

Zodra het opdrachtformulier tot dienstverlening door u is ondertekend dient u het afgesproken bedrag aan de desbetreffende makelaar volgens de afgesproken termijn(en) te voldoen. Dit bedrag dient standaard in 1 keer voldaan te worden. Mocht de desbetreffende makelaar anders met u overeen zijn gekomen dan wordt dit vastgelegd in het opdrachtformulier tot dienstverlening.

Wanneer wordt de woning in de verkoop aangeboden?

Zodra het opdrachtformulier tot dienstverlening door u is ondertekend en zodra alle benodigde documenten bij de makelaar en onze binnendienst aanwezig zijn.

Welke stukken moeten aanwezig zijn om de woning in de verkoop te nemen?

Wat zijn de huidige wensen van de consument?

De praktijk heeft uitgewezen dat de consument  één vast aanspreekpunt wil en het liefst een vertrouwenspersoon. Het TopHuys.nl kan u dit bieden, onze makelaars treden op een moderne, flexibele, meedenkende makelaars. Zij kunnen u ook veel meer andere diensten aanbieden dan een traditionele makelaar, diensten die betrekking kunnen hebben bij het aankopen of verkopen van een woning. Persoonlijk contact en echte begeleiding met de gewenste persoonlijke ondersteuning is voor ons vanzelfsprekend.  Wij zijn bekend met sociaalmedia. Kort gezegd: wij gaan verder dan daar waar menig ander ophoudt.

Wat moet ik zelf doen als verkoper:

U verzamelt voor de makelaar alle benodigde stukken om de woning in de verkoop te kunne zetten. U vult zelf of samen met de makelaar alle benodigde formulieren in en verzamelt alle benodigde gegevens en stukken van de woning. Het is belangrijk dat u alle informatie, eventuele gebreken en alle andere belangrijke zaken aan de makelaar kenbaar maakt. U blijft immers altijd zelf verantwoordelijk voor de juistheid en compleetheid van uw eigen verkoopdossier.

Wat doet de makelaar voor mij?

·         Het plaatsten van een TopHuys.nl Te Koop bord en/of een raambord

·         Controleren van alle benodigde documenten en aanvraagformulieren

·         Verzorgen van de verkoopfoto’s  en verkoopteksten

·         Het geven van stylingadvies en het geven van verkoopbevorderlijke tips

·         Het voeren van de onderhandelingen tussen koper en verkoper

·         De eventuele zes bezichtigingen en het nakomen van de afspraken daarna

·         Nabellen en het verzorgen van de correspondentie van de potentiële kopers

·         Het verzorgen en controleren van de koopovereenkomst.

·         Eventuele inspectie van de woning voor de overdracht

·         Begeleiding van de overdracht en het controleren van de notarisstukken

·         Adviseren en begeleiding van Nutsbedrijven en de opname hiervan.

·         Nazorg en onderhoud en alle andere relevante zaken

·         Het geven van een hypotheekadvies en/of verzekeringsadvies

Extra diensten

Wij kunnen u voorzien van extra aanvullende diensten. Denkt u aan bijvoorbeeld aan het verzorgen van een bouwkundig rapport of een energielabel certificaat. Op de internetpagina “aanvullende diensten” leest u er meer over. TopHuys.nl erkent geen enkele verantwoordelijkheid voor de aangeboden diensten van andere parijen waarmee wij samenwerken. Zij hebben namelijk allemaal hun eigen algemene voorwaarden.

Wie zijn onze partners

Wij werken samen met gecertificeerde taxateurs en makelaars die voor ons bijv. de taxatie`s verzorgen. Landelijk opererende notarissen zien toe op een goede afwikkeling van uw transactie. De bij ons aangesloten boekhouders verzorgen de aanvullende financiële diensten en de eventuele belastingaangifte`s. Een team van landelijk erkende hypotheekadviseurs kan u voorzien van vrijblijvend advies. Ook andere partijen zitten in ons netwerk zoals stylisten, echtscheidingbemiddelaars en vele andere.

Waarom kiezen voor de makelaars van TopHuys.nl?

Wij zijn een van de snelst groeiende landelijke makelaarsorganisatie waar kwaliteit en klant- vriendelijkheid hoog in het vaandel staan. U kunt als klant bij ons gebruik maken van een compleet full- service pakket tegen internettarieven. Verder zijn de meeste aangesloten kantoren een echt allround kantoor wat inhoudt dat deze kantoren u van allerlei extra diensten kunne voorzien zodat u nog meer extra voordeel zou kunnen behalen

Wat houdt de No-Risk Clausule in?

Als u een huis koopt voordat uw eigen woning is verkocht, bent u enige tijd in het bezit van twee huizen. Soms brengt u dat in een lastige positie. Want als deze periode te lang duurt, heeft dat financiële gevolgen, met alle consequenties van dien. De makelaars van TopHuys.nl kunnen u hier meer over vertellen en bijstaan met relevante ideeën. De No-Risk clausule voorkomt dat u blijft zitten met uw huidige woning.

Wat houdt onze persoonlijke aankoopbegeleiding in?

Gezien de onzekere tijden in de huizenmarkt vormen de aankoopmakelaars van Tophuys.nl een toegevoegde waarde. Wij kunnen u namelijk op alle mogelijke manieren tijdens de aankoop ondersteunen en voorzien van relevante informatie. De aankoopmakelaars van TopHuys.nl hebben verstand van de plaatselijke woningmarkt en zijn goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen. Realiseert u zich wel dat de makelaar van de verkopende partij alleen handelt in het belang van de verkoper, en niet in uw belang. Tophuys.nl, uw persoonlijke aankoopmakelaar, behartigt úw zaken

Hoe werkt onze TopHuys.nl aankoopmakelaar?

Zodra uw droomhuis is gevonden, kunt u onze aankoopmakelaars inschakelen voor een tweede bezichtiging. U ontvangt dan van ons een waardebepaling van de woning. De eerste bezichtiging doet u in beginsel altijd zelf. Aangezien onze aankoopmakelaar geen emotionele binding met de woning heeft, kan hij u tijdens de aankoop onafhankelijk en optimaal begeleiden. Nadat u heeft aangegeven de woning te willen kopen, brengen wij namens u een openingsbod uit. Daarna zullen de verdere onderhandelingen volgen. Zodra de koopprijs en de overige voorwaarden definitief zijn overeengekomen, wordt er door de verkoper een voorlopige koopovereenkomst gemaakt. Deze wordt door ons op alle afgesproken voorwaarden en andere essentiële zaken gecontroleerd.

Waarom zou ik een aankoopmakelaar van TopHuys.nl inschakelen?

Omdat wij werken op basis van no-cure no-pay. Dit is even simpel als doeltreffend, u betaalt immers alleen wanneer er een positieve prestatie wordt geleverd. En denk eens aan de volgende voordelen: We begeleiden persoonlijk en deskundig gedurende het gehele aankoopproces We werken onafhankelijk van de verkoper; we werken voor u We hebben geen emotionele band met de woning We bieden de mogelijkheid voor een bouwtechnische keuring We zoeken een taxateur voor een taxatierapport en we begeleiden u tot en met de notaris

Mag ik zelf een notaris kiezen?

De koper van de woning mag zelf een notaris uitzoeken, hij is namelijk degene die de kosten koper moet betalen en daar zitten meestal ook de notariskosten bij. U kunt via ons een vrijblijvende offerte van notarissen bij u in de buurt opvragen.

Kan ik me kosteloos inschrijven als woning zoekende?

Ja, dat kan zowel voor een huurwoning als voor een koopwoning . Al uw specifieke wensen worden in een persoonlijk gesprek zorgvuldig in kaart gebracht  Wij doorzoeken dagelijks het woningaanbod voor u vanuit het makelaars uitwisselingssysteem, maar ook het aanbod daarbuiten  Wij gaan op zoek naar een woning die aan uw eisen en wensen voldoet. Wij houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen op de woningmarkt  Onze nieuwsbrief voorziet u van nuttige tips en voordelen, ook van onze partners  U kunt ook bij ons terecht voor het aanbieden van of de vraag naar huurwoningen.  De aanmelding op onze site: www.tophuys.nl is gratis

Heeft u vragen die er niet bijstaan dan kunt u deze ook stellen via: info@tophuys.nl of via 088-0122000

 

 

 

Inloggen


Registreren?

Wij plaatsen uw huis ook op:

Wilt u teruggebeld worden?

Dhr. Mevr.